Jobb, jobb, jobb!

Några dagar framöver kommer jag ha helt fullt upp. Jag har jobbat hela dagen idag (8-17) , ska jobba imorgon samma tider som idag och lördag ska jag jobba 7-15. Sen på söndag ska jag gå upp kl 6 för att åka till Stockholm och gå på globen med, Mamma, Cicci och Eva (Ciccis mamma)! Längtar så himla mycket tills dess, jag va inte på globen förra och förr förra året men nu ska de bli ändring på de! :D
På måndag är det tillbaka till verkligheten och åka tillbaka till jobbet 8-17. Cash is king! :)
Eftersom jag har så pass mycket dessa dagar så blir tyvärr hästarna lidande... Hade tänkt och rida idag nu när jag kom hem men de blåser ju så himla mycket. Jag tycker om att rida, MEN passar inte vädret så låter jag helst bli ^^"
De väder jag inte tycker om att rida i är:
  • Regn (kanske om det regnar väääääääldigt lite)
  • Blåst (hästar brukar alltid bli så stissiga när det blåser)
  • Snöfall (de går verkligen inte att rida när det snöar... snöflingorna åker ju rakt in i ansiktet så man inte ser nått)
  • Gassande sol (jag HATAR när det är över 20 grader varmt ute, jag får panik)
Bild från förra vintern

WOW!

WOW! vilken kvällshimmel! Jag fotade bilderna från takluckan på vinden!
 

Bilder från gårdagens träning!

Hector och Pasqale va så himla söta när dom träffades på träningen igår! Dom har ite sett på kanske 3 veckor elr nått sen pasquale flyttade till Anna! Dom ropade inte på varandra men dom kollade efter varandra nästan hela träningen! Sötnosar! <3

Bra träning idag!

Dagens träning gick ganska bra om jag ska säga dfe själv. Hector har inte fått hoppa sen den 10 november då vi tävlade i Eskilstuna, och de märktes! Han va mycket pigg och framåt i början och sen va han lite spänd i kroppen och rev med bakbenen några gånger, men dom sista sprången på slutet breddade Sara Li oxern som han rev så han va tvungen och sträcka ut sig över hindret istället för att dra ihop sig som en liten boll :)
Han ska få hoppträna nästa vecka också och sen ska vi bara köra markarbete och dressyr hemma för att jobba upp styrkan i bakbenen på honom :)
 

Fullt upp!

Idag kommer jag att ha ganska fullt upp! Har precis kommit in från stallet efter att ha tagit hand om hästarna tillsammans med Stina och snart ska jag ge min iväg till sparreholm och rida lite unghästar som jag hjälper till att utbildar. Efter det, påvägen hem, ska jag åka förbi Hasses trafikskola och fixa lite teorimaterial (inloggning m.m) så jag kan börja plugga till BE-körkort! Dags att få arslet ur vagnen och få de gjort! :)
Efter de ska jag åka hem och släppa ut hundarna, ge dom lumch och sen ta in hästarna för att efter de åka tillbaka till Flen och hämta mamma på jobbet (jag körde in henne imorse så jag skulle kunna ha en bil hemma), hem igen och käka middag och sen, eftersom de är tisdag, åka på träning med Hector :)
Men nu ska jag käka frukost och sktida till verket som är denna dag! :)
Bild från hoppträning hemma hos Sara Li

A day with my Girl!

Idag har jag bara varit i Nyköping och sSigtomta med "syrran" Fanny Brofjord hela dagen. Jag va inne i Nyköping lite efter 10 för att vara med Fanny på öppet hus på hennes skola (Framtids gymnasiet). Jag fick va med när Fanny gjorde att kugghjul och sen gick vi runt lite i skolans lokaler och kollade lite på dom andra programmen :)
Framtid i Nyköping är en handverkar-skola, man kan säga att nästan hela skolan är en verkstad! 
När vi va klara på skolan åkte vi till chili nam nam (kina-resturang), käkade lite sen lunch och snackade lite skit om allt mellan himmel och gjord. Efter lunchen gick vi på en liten shoppingtur innan vi åkte hem till Stigtomta. lite senare på eftermiddagen (runt 17) bestämde vi oss för att åka och kolla på Bio och vi bestämde oss för att kolla på Hungergames: Catching fire! Så de är där vi är just nu och väntar på att få komma in i salongen :D
håller tummarna för att den är superbra! :D
 

Glöggkväll!

Har just varit på glöggkväll på häst och hund i Flen och träffat massa vänner! Det var en liten VIP-kväll för alla SaraLis elever och det va lite presentation av olika produkter :)
Sen gick vi runt lite och kollade och jag (som absolut inte skulle köpa nått) bestämde mig för att köpa ett vitt dressyrschabrak som det va 25% rabatt på och sen lyckades jag hitta ett regntäcke i storlek 145 till Hector som de va halva priset på!! Även fast jag inte skulle köpa nått så va de bra köp ;)

Hästfri dag!

Denna dag har jag inte gjort något med hästarna, varken mockat, borstat eller ridit! Jag har istället varit i Flen hela dagen som domare på en pingisturnering, inte den roligaste dagen  om jag ska säga så x)
Men men de gav iallafall 200kr så de är jag glad över iallafall. Jag och pappa åkte kl 08.40 imorse och vi va hemma igen lite innan kl 17 så det har varit en lång dag, men jag tycker ändå de gick ganska bra och döma även fast jag aldrig har gjort de förut :)
Resten av dagen kommer spenderas i sängen framför en film och med en påse popcorn, har redan tryckt i mig en halv glasbruk men de va jag värd ;)


Nails!

Vilka naglar är snyggast? 

Träning med Qarmina!

Gårdagens träning med armina och Landia gick verkligen superbra! Qarmina drog inte och hon lyssnade riktigt bra faktiskt! vi gjorde mycket markarbete och trimmning, såhär såg banan ut:
efter lite uppvärmning började vi med att rida över bommarna på volten en och en i galopp och vi skulle ha lika många galoppsprång mellan alla bommar. I början tyckte Qarmina att de va lite jobbigt men hon kom snabbt tillbaka och lyssnade fint på mina förhållningar och min skänkel :)
sen gick vi vidare till att rida över tre av bommarna och sen fortsätta mot kryssen och de gick också väldigt bra. Sen avslutade vi med att hoppa kombinationen på 5,5 meter (vi travade in) och även de gick super :)
Jag har tränat ganska mycket dressyr med Qarmina och jag tror verkligen de har gett lite resultat! Sen har jag även börjat kolla lite på dressyrtävlingar till Qarmina så den 23 februari ska vi kanske starta en L:B1 i Mariefred :)

Dagens ritter!

Är verkligen supernöjd med båda ritterna idag! men är nog mest nöjd med 110 för han kom verkligen helt perfekt på varje hinder så de lilla petet vi fick gör ingenting! :D

Nu är säsongen över!

Nu är tävlandet över för iår och de kunde nästan inte ha slutat bättre! Resultatet i 110cm blev tyvärr 4 fel (en rivning) men de gjorde verkligen ingenting för Hector kom verkligen perfekt på varje hinder inne på banan, även på de hindret som han rev :)
Jag lägger ut film antingen i kväll eller imorgon!
Så nu ska han få vila lite från hoppningen och bara köra lite dressyr och konditionsarbete under vintern, vi ska fortfarande hoppa på tisdagar men ska gå tillbaka till att köra varannan vecka med Qarmina och Hector :)


Felfri och laddar om!

Vilken kille jag har! Detta är hans 5:e nolla i 100cm och jag är så stolt över honom, han hoppade superfint istortsätt hela banan och de blev bara ett litet missförstånd på hinder nr 6 men han är så försiktig och så stark i benen så de klarade han galant :) 
Nu står han i transporten igen, käkar lite betfor och laddar om inför 110cm 


På rull mot Eskilstuna!

Nu rullar jag och mamma mot Eskilstuna med Hector i släpet, vi åkte hemifrån kl 9 och så sent har vi inte åkt hemifrån för att åka på tävling på länge! Tror faktiskt att de är se senaste vi någonsin har åkt hemifrån :)
De tidigaste jag någonsin har åkt hemifrån är kl 03.30 för att åka och tävla i Västerås med Amica! Annars brukar vi åka hemifrån mellan kl 6 och 8 beroende på hur långt vi måste åka och när jag startar :) 
Men vi är iallafall på rull och taggar inför årets sista tävling med Hector :D


Dagen sysselsättning!

Denna fredag ska jag göra mycket har jag bestämt mig för! Först ska jag gå över vattnet till alla hästar och skura badkaren, sen ska jag ta och göra rent lite sadelgjordar i sadelkammaren eftersom nästan alla våra sadelgjordar är väldigt äckliga (a)
Ikväll så funderar jag på om jag ska gå på esteternas konsert men har inte riktigt bestämt mig än, men jag tror att jag ska gå för jag har liksom inget annat för mig nu när mamma och pappa är i Sthlm och jag är ensam hemma, och eftersom de förmodligen blir Flen ikväll så tänker jag skämma bort mig själv med en pizza ^^
Saknar Estet som fan och att få spela/sjunga/dansa på scenen!

En häst mindre!

Nu är det en häst mindre i stallet, vilket är ganska skönt, Pasquale har gått igenom veterinärbesiktningen och är nu hos sin nya ägare! Vi kommer fortfarande att träffa honom varannan tisdag på träningen, så han är inte så långt borta. Han tyckte att det va lite konstigt att komma till ett nytt stall och va lite spänd i början men slappnade snabbt av och nu håller vi alla tummar för att allt går vägen med ihopsläpp och övrigt! :)
När jag och mamma kom hem va vi så fräcka att vi öppnade en flaska champange och firade litergan ;)
 

Dammat av gamla tanten!

God morgon!
Dagen har börjat som vanligt med att göra stallet och släppa ut hästarna. Jag mamma och Stina va även ute på skogspromenad med Hector, Landia och Lady! De kändes så nostaldiskt att sitta på gamla tanten igen! <3
Jag slutade rida henne för ungefär 1,5 år sen eftersom jag hade Qarmina att gå över på, jag skulle rida in Hector och sen är lady faktiskt ingen ungdom, hon fyller faktiskt 22 nästa år :)
Men aillafall, anledningen till varför jag satt på Lady va för att hon hade tappat en sko och hovslagaren skulle komma vid 10.30 och de skulle bli lite länge för henne att stå inne tills klockan blev 10.30, sen hade även Hector tappat en sko så både Lady och Hector fick varsin ny sko av Pelle idag :)
(Lady och en två veckor gammal Hector)
Idag ska även Pasquale veterinärbistiktigas och förhoppningsvis, om han går igenom, åka till sitt nya hem utanför Mellösa! Så håll tummarna att han sköter sig bra och går igenom! :D

Vilken prins!

Träningen idag kändes mycket bättre än förra veckan! För förra veckan så kändes Hector mycket mer markbunden och de kändes som om han inte hoppade alls. Men idag kändes de verkligen som att han hoppade över hindren, dock vid vissa tillfällen när han kom nära på ett hinder så kändes de som om han växte fast med bakbenen i uppsprånget, men jag vet inte de kanske tyder på att han har starka bakben och orkar hålla på sin vikt och hoppa nästan stillastående :)
Jag är iallafall väldigt nöjd med honom och de känns väldigt bra inför söndag då vi ska tävla i Eskilstuna, det blir Hectors sista tävling för säsongen och dås ka vi starta 100cm och 110cm. Jag kollade startlistorna igår och det är sammanlagt 95 startande i 100cm klassen... men jag startar ungefär i mitten och sen går avd. B innan avd. A i 110cm så Hector kommer inte behöva stå så länge :)

Ny och fin!

Har precis varit med Cicci och fixat naglarna i Hälleforsnäs, de är första gången som jag har gjort det "på riktigt" och jag blev riktigt nöjd faktiskt :D
Jag visste inte riktigt vad jag ville ha så jag bestämde mig för två färger (marinblå och guld) så fick hon som gjorde naglarna göra som hon ville och detta blev resultatet:
Klassiskt, stilrent och snyggt ^^