Bokat biljetter!

Blev just klar med att boka 4 heldagsbiljetter på Sthlm horse show till mig, mamma, Cicci och Ciccis mamma Eva :D
Den 1 december åker vi mot huvudstaden och kollar på fina hästar och dyra hästsaker  ;)


Bra träning!

Träningen med Hector igår gick ganska bra, han lyssnade fint och hoppade ganska bra :) 
Vi började med att vi skulle trava över en bom, sakta av till skritt, trava över tre bommar, sakta av till skritt och trava ut över en bom. Sen över gick vi till att de skulle va tre galoppsprång mellan bommen och hindret och tre galoppsprång efter hindret till sista bommen och Hector tyckte de va lite jobbigt att sätta ihop sig i början men sen gjorde han det hur bra som helst :) 
Vi avslutade med att hoppa en liten bana och även där skötte sig Hector bra , han blev dock lite trött så han hoppade inte sitt bästa men han lyssnade fint på mina förhållningar och rev inget så jag är nöjd :) 
Idag ska Hector få skritta i skogen och sträcka ut sina muskler så han inte får träningsvärk :)


Tisdag!

Tjolahopp! Idag är det tisdag och det betyder som vanligt träning! Ikväll åker vi bara med Hector för varken Julia eller Cicci kunde åka med på träningen ikväll.
Jag har bestämt mig för att bara ta Hector med mig på tisdagsträningarna ett tag framöver eftersom jag bara ska åka med honom till Eskilstuna den 10 november. Qarmina gick ju inte så bra i sista klassen på vikbolandet, så jag tänker bara träna dressyr på henne och inte tävla nått alls förens nästa tävlingssäsong :)
Eftersom hon drar så pass mycket som hon gör så känner jag att det är viktigare för hennes del att bara köra dressyr ett tag framöver istället för att tävla och träna hoppning! De kanske blir så att vi startar några dressyrtävlingar i vår om hon sköter sig och allt går som det ska :)


En måndag...

Denna dag fick börja med en tur på Hector. Vi galopperade ute på vägarna och körde lite intervallträning, vilket han tyckte va ganska jobbigt :)


Sen har jag även städat undan och diskar allt från i lördags (va alldeles för trött för att göra de igår), och resten av dagen har jag faktiskt inte gjort så mycket för de har varit sån äckelväder hela eftermiddagen så hade inte direkt någon större lust att gå ut till stallet för att rida Qarmina :)
Nu ska vi snart käka middag och sen tänker jag nog kolla på en film och sen sova! 

Party på G!

Nu har alla tjejerna samlats och vi ska käka lite tacos och sedan är det dags att göra sig iordning för en kväll på amazon! :D 
Och eftersom det är halloween-helg så ska vi alla vara utklädda! Jag ska klä ut mig till den kvinnliga versionen av Jack Sparrow ^^
Så jag hoppas att denna kväll kommer bli lyckad och att jag inte kommer orka upp ur sängen imorgon x)


Från Vikbolandet!

 
Anledningen varför jag rider i en röd kavaj istället för min svarta är för att jag glömde min kavaj hemma... men tur i oturen så va Evelina Ström (en kompis till mig) där och tävlade med sin 4:a åring och hon va supergullig och lånade ut sin kavaj till mig! <3

Hästtjejer!

Att leva med en hästtjej innebär:

- Att hon älskar dig, men aldrig på en odelad förstaplats.

- Att fredagsmys antagligen är fredagsfrys i ett ouppvärmt ridhus.

- Att hennes moderskänslor är högt utvecklade fastän hon drar en häst i ett grimskaft bakom sig istället för att putta en barnvagn framför sig. Eller att du gör det ena och hon det andra.

- Att hon hellre åker på hoppmeeting i Avesta och bor i bilen, än en på en shoppingweekend i Barcelona.

-Att hon hellre lägger ett par tusen på en ledbehandling på hästen än ett par hundra på en ansiktsbehandling till sig själv.

- Att hon inte säger "Älskling, vänta är du snäll" utan bryskt drar dig i tröjan och säger "Prrrrroo, stanna!"

- Att hon tycker att det är viktigare med en kille med dragkrok på bilen än en kille med drag i bilen.

- Att hon prioriterar att mocka rent i stallet före att bädda rent i sängen.

- Att hon lusläser hästannonser på samma sätt som du kollar bilannonser. Skillnaden är att hon kan "råka" köpa en som är lite trasig, bara för att den var söt och hon tyckte synd om den.

- Att du tycker att du är grym för att du tar femtio i bänkpress, medans hon kan rulla trehundrakilo ensilagebal, skjuta en överfull skottkärra, äta middag och prata i telefon samtidigt.
 

Klara för dagen!

Nu är vi klara och är påväg hem med dom små hästarna, dom har skött sig ganska bra idag båda två men inte de bästa tävlingsdag vi haft! 
Hector gick super i 110cm men tyvärr så missförstod vi varandra på hinder nr två och vi hoppade istortsätt rätt igenom de, men resten av banan hoppade han superbra och alla avstånd va perfekta :) 
Qarmina är jag inte så nöjd med i 110cm, för hon drog och lyssnade inte på mina förhållningar alls vilket resulterade i 8 fel (rivningar), men överlag är jag nöjd med hästarna och de är bara att jobba vidare :)
Men en rosett åker med hem idag! :D

Resultat från första klassen!

Både Hector och Qarmina gick super i 100cm! Jag startade först med Qarmina och vi nollade grunden men fick ett litet fjantigt på första hindret i omhoppningen, hade jag tagit en halvhalt innan så hade hon inte rivit och då kunde jag vunnit eller kommit 2:a för jag hade 31.9 sekunder och den som vann hade 32.1! Så de va inte illa för första starten i avd A med Qarmina :) 
Hector gick superbra, vi kom lite konstigt in i kombinationen men klarade den och gick nolla! Är supernöjd med båda två och nu sitter vi och laddar in till 110cm :) 

Snart framme!

Jag, mamma och Andrea är snart framme i Norrköping men hästarna och har ungefär 20 minuter kvar till Vikbolandet. Idag ska jag starta både Hector och Qarmina :) 
Qarmina startar först i 100cm eftersom hon ska få gå avdelning A och sen ska hon gå avdelning B i 110cm och Hector startar avdelning B i både 100cm och 110cm eftersom han bara är 5 :) 
Men de är en stund kvar tills vi är framme så jag lyssnar på musik, kopplar av och hoppas att vi får en bra dag :)

Fredag och en överraskning!

God morgon! Idag är det fredag vilket betyder att jag ska göra iordning införtävling imorgon! Nu på morgonen har jag varit i stallet, släppt ut hästarna och ridit ett dressyrpass på Hector. Han vill fortfarande inte riktigt sätta in det högra bakbenet under sig men jag hade dressyrsadeln idag och ett dressyrspö så jag lättare kunde komma åt honom och han gick riktigt bra på slutet! Han börjar verkligen bli så som jag vill ha honom nu :)
När jag vaknar på morgonenså tittar jag alltid ut genom fönstret i mitt rum och jag blev glatt överraskad när jag såg snö på backen! Jag älskar snö och vinter, de är min favvoårstid! :D
Men men, resten av dagen ska jag putsa och packa alla mina saker och ikväll ska jag göra iordning hästarna inför morgondagens tävling :)
Sen ska vi även åka på träning för SaraLi men Pasquale och Landia. Det är den eventuella köparen som ska rida en lektion och eftersom Cicci inte har tränat på länge så ska hon också åka med :)
Men nu ska jag ut till stallet och packa min saker! Puss!
 

Fullt upp hela dagen!

Idag har varit en dag med många händelser! Jag vaknade imorse och hade världens nackspärr men de va bara att smälla på lite liniment och dra i sig en tablet så blev de bra efter en stund sen  gick jag och mamma till stallet som vanligt och tog hand om hästarna, sen kom Pelle (våran hovslagare) och skodde Hector och Qarmina eftersom som ska tävla på lördag och dom va väldigt långa i fötterna. Medans Pelle skodde så samlades jaktlaget, för vi har nämligen jagat idag, och eftersom Pelle va här så va jag tvungen att ta hästarna och gå med på jakten lite senare :)
Jag och mamma gick som drevfolk (man går i skogen och driver fram djuren så skyttarna kan sjukta) och jakten slutade med att de sköts en vildsvinsgalt! :D
Vi tog hem galten, gick in och käkade lunch och sen la jag mig faktiskt och vilade en stund, för jag va helt slut efter att ha gått i skogen x)
Sen har jag ridit Hector och Qarmina (med mammas hjälp), känt igenom dem och kollat så dem va mjuka i sidorna och lyssnade på min hjälper. Båda kändes riktigt bra, Qarmina va lite stel i vänster bakben och ville inte riktigt sätta de under sig men tillslut gick de. Hector ville inte sätta höger bak under sig så de fick jag sitta och trycka tillbaka ganska ofta men efter en stund låg han kvar själv :)
Jag satte Doris på Hectors bak när vi gjorde iordning och hon tyckte de va ganska mysigt ;)

I mörkret!

Jag och mamma sitter i bilen påväg till Finntorp och det är heltkålsvart ute. De är en sak jag saknar lite med sommaren, att det är ljust nästan fram till 23 på kvällarna! 
Men iallafall, de är träning för SaraLi ikväll och jag ska rida mini och vi har även pasquale, men de är inte Julia som ska rida utan de är en tjej som eventuellt ska köpa pasquale som ska rida  honom! Så håll tummarna för att det går bra :) 

Tänk...

... va massa onödigt skit man samlar på sig! Idag har jag och mamma städat lite till i sadelkammaren och slängt en massa! Tror vi slängde minst 3 trasiga/ej kompletta träns, två par trasiga transportskydd, 7 trasiga/fula grimmor och ett utslitet gammalt schabrak! :o
Så nu har vi nästan ingenting ovanpå garderoberna, bara en nätkorg med lite diverse i, en rycktlåda och några hjälmar! Goldstar till mig och mamma! :D
 

Rent och fint ska de va!

Hejsan svejsan!
Idag har jag extremstädat i våran sadelkammare (och är fortfarande inte klar)! Vi har nämligen fått igång våran tvättmaskin som står i sadelkammaren så jag kunde tvätta lite saker som verkligen behövde tvättas och när jag ändå gjorde de så damsög och städade jag av i sadelkammaren :D
 
Detta är alla våra träns/lädergrimmor och hjälmar/stävlar (tvättmaskinen är till vänster på bilden)
Man kommer in i sadelkammaren genom den svarta dörren. (När jag sa att jag inte riktigt va klar med städningen i stallet så menade jag allt som ligger ovanpå garderoberna till höger... de är en del skit där)
Här sitter vi alltid och fikar efter att stallet är klart på morgonen, och "bocken" till vänster använder vi att hänga fram saker på som ska med på t.ex. tävling eller träning.
Och här är våran köksdel i sadelkammaren! Vi har (som ni kan se) micro, kylskop och vattenkokare och vi har även varmvattenpump i sadelkammaren så de är lite extra lyxigt ;)
Dock är det mycket i våran sadelkammare som inte är klart än, vi ska sätta upp några fler skåp och även bygga ett täckesrum så vi kan torka alla blöta träningstäcken, snöiga vintertäcken och nytvättade schabrak och skydd :)
Så när allt är klart så kommer vi ha den lyxigaste sadelkammare som finns ;)

Jag blir galen!

Jag håller verkligen på att bli galen!! Istortsätt hela mårgonen har jag suttit och försökt hitta en  likadan hoppsadel som jag redan har, en Lemetex Primus (svart) 16tum, men jag kan inte hitta en sån någonstans!!! >:(
Vi har redan en svart och en brun av samma märke/modell men vi skulle behöva ha en till svart likadan sadel. Jag tycker att Lemetex (Primus) sadlarna är dom bästa för dom har inte massa onödiga stöd, de är close contact, flatback och dom är hur lätta som helst! Man kan liksom bära två såna sadlar på en arm! Plus att dom passar på istortsätt alla hästar (har haft mina sadlar på Amica, Lady, Qarmina, Hector och Pasquale), så de är lite förargeligt att jag inte kan hitta någon...
Så om någon skulle råka hitta en svart Lemetex Prumis 16tum så hojta till! ;)
 

Vikbolandet nästa!

Både Hector och Qarmina är nu anmälda till vikbolandet den 19 oktober! Hector ska hoppa 100 och 110 och Qarmina ska hoppa samma men eftersom hon har två felfria rundor i 100cm så får jag ska starta henne i avdelning A denna gång och det innebär att vi får vara med i omhoppningen :D (om vi nu kommer dit)
Så nu taggar vi och hoppas att allt går bra ^^


Film från Linköping!

Idag...

... Är de tisdag och det betyder träning för bästa SaraLi! Det är jag och Julia som tränad ikväll med Hector och Pasquale :) 
Jag tänker ta det lite lugnt med Hector ikväll med tanke på att han tävlade i lördags men jag hoppas på att det blir en rolig träning ikväll :D

Dagens resultat!

Hector har verkligen varit superduktig idag! Vi åkte hemifrån runt kl 8 (vi kunde ha åkt senare... De är lätt att va efterklok) och va framme runt 9.40! 
Jag tror att vi tog ut Hector från transporten runt 12 nångång och gjorde iordning honom inför första klassen :) 
Han skötte sig jättebra i första klassen (100cm) och vi gick nolla, han kändes verkligen super! 
Sedan debuterade även 110 och vi fick 8 fel (rivningar) men han kändes verkligen helt super! Vi rev första hindret för att Hector va lite flack och inte riktigt med på höjden och sen rev vi hinder nr 6 för att vi kon lite förändra och då han Hector inte få upp hovarna, men jag är verkligen stolt över honom! Och höjden är verkligen inga problem för honom så jag tror vi ska fortsätta hoppa 100 och 110 :)
Nu ska vi åka hem och vila <3


Vi är redo!

Hector är flätad, borstad och klar inför morgondagens tävling i Linköping! Vi är väldigt taggade på att starta vår första 110! Håll alla tummar och tår för att det går bra :D 


MaPa hemma!

Äntligen är mamma och pappa hemma från Italien, så nu slipper jag vara ensam hemma! :D 
Har varit lite jobbigt att vara hemma själv faktiskt men alla hästar och hundar och huset att ta hand om, men nu slipper jag de iaf :)
Jag fick lite oresenter av mamma och pappa från deras resa: 
En jättefin halsduk som är hur skön som helst :D
En superfin klocka (min vita som jag köpte gick ju sönder)
En ascool  mask som jag verkligen är helt kär i <3

Och sist fick jag jättefina handmålade papper som jag kan använda att fina kort av :D 
Tack så mycket <3