Helt off!

Har varit helt off nu i några dagar... Ingenting är kul och har verkligen ingen lust att göra nått! Tror de är höstdepressionen som är över mig... :(
 

Nu kan jag sova säkert!

Nu kan jag sova säkert på nätterna och behöver inte oroa mig för att alla mina rosetter ska trilla ner på mig! Har nämligen hängt upp stången på två stora, starka krokar! Och själv tycker jag att det blev riktigt snyggt :D 


Stuff från Ikea!

Nu är alla saker på sin plats! Fick upp det mesta igår efter att jag och mamma kom hem igår från Norrköping/Linköping men idag kom även taklampan upp! :D
Är så himla nöjd med allt jag har köpt, dock kunde jag ha köpt ett paket galgar till för de räckte inte riktigt ihop... Men de gör inget för jag ska förmodligen beställa möbler ifrån Ikea och då kan jag bara beställa med ett paket med galgar till :) 
Såhär ser de ut i mitt rum nu:
Visst gjorde lampan skillnad! De har helt klart blivit mycket ljusare i mitt rum nu! :D

Detta är resten som jag köpte på Ikea, plus ett par stövlar (som jag förövrigt är helt förälskade i) och nya underkläder :)

Säljer min gamla tävlingskavaj!

Säljer nu min gamla Ropingkavaj! 
Den är i mycket bra skick med tanke på att den är välanvänd och alla knapparna är omsydda! 
Den har aldrig haft någon skada eller liknande och är i juniorstorlek 164!
Nypris: 600:-
Mitt pris:- 200:- eller bud!


Tisdag!

För dom som inte visste de så är det tisdag idag och för mig innebär de träning för bästa tränaren SaraLi! :D
Jag har med mig Qarmina och hoppas på att hon sköter sig lika bra idag som hon gjorde på tävlingen senast! ^^


Fullt!

Efter en lång dag i Linköping är jag och mamma nu påväg tillbaka till Norrköping för att hämta upp hästen som vi lämnade av imorse och sen ska vi åka hemåt! Vi va först inne på Ikea i ungefär två timmar och köpte "en del"... Jag köpte en taklampan, en sänglampa, vita galgar till min garderob, en tvättkorg, en hängare till att hänga skärp och sjalar på och ett dra-på-lakan. Mamma köpte massor med ljus och en låda med vinglas till stora badhuset :) 
Sen drog vi en snabbas till Hööks och köpte "magic" borstar, ett hoppspö och gummiplattor till stigbyglarna! Efter de gick vi in i det stora köpcentret (ikano-huset) och där köpte jag ett par stövlar som jag är helt förälskade i och nya underkläder, sen köpte mamma lite saker också :) 
Så man kan säga att bakluckan blev lite full:
Men nu är vi iallafall påväg tillbaka och när vi kommer hem så ska vi ta in hästarna, dem ska nämligen få börja gå in på nätterna nu och de tror jag verkligen dem kommer att uppskatta :)

Äventyr runt hörnet!

Dags för mig och mina nymålade naglar att hoppa ner i sängen för att sova! För imorgon ska nämligen jag och mamma åka hemifrån vid 6.30, åka och hämta en häst som ska köras till Norrköping och sen drar vi vidare till Linköping och går på Ikea! :D
Så ska vi strosa runt där och se om vi hittar nått kul. Vi har ingen inköpslista med oss utan vi ska gå runt där och kolla och hittar vi nått (och till ett rimligt pris) så köper vi de ;)
Så nu säger jag puss och godnatt! <3


Söndagsmys!

Har precis varit och hämtat pizza med mamma så nu ska vi ha söndagsmys/tjejkväll (eftersom pappa är i Norrland på Ripjakt) :D 


Ny tävling på G!

Har just anmält mig och Hector till Vretagymnasiets hösttävlingar! Jag ska bara åka men Hector denna gång så kommer det vara lite lugnare både för mig och för hästen! Och jag har bestämt mig för att debutera Hector i 110, mest bara för att kolla om han kan och går det inte bra så tar vi ett steg tillbaka och hoppar 90cm och 100cm igen. Så de ska blir lite spännande! :D
För att förbereda Hector lite tänker jag ställa upp en kort bana hemma med 4-5 språng och sätta första hindret på 100cm och de sista hindret på 120cm så får han lite höjdträning eftersom de mesta i tekniken sitter :)
Eller höjden kanske inte är några problem? ;)
 

Återvinning!

Idag har jag suttit större delen av eftermidagen och sytt upp lindor! 
Det är nämligen så att när jag fortfarande red och tävlade Amica så va jag alltid tvungen att klippa av halva lindan för att dom skulle passa henne (och för att det skulle se snyggt ut och inte bara se ut som en klump på benet...) 
Sen har jag sparat bitarna jag klippt av och tänkt att jag skulle sy om dom men har aldrig riktigt kommit till skott med det, för än idag ;)
Jag har sytt upp 4 vita lindor och två svarta, sen har jag även sytt stigbygelpåsar av de lindor som va alldeles för korta att kunna sy lindor av! Jag har dock inte sytt på kardborreband än (har inget hemma) så de har jag kvar att göra samt ett par blåa lindor som jag tvättade först! :)
 

Nytt personbästa!

Jag och Hector har ett nytt personbästa! Vi har idag hoppat en oxer på 120cm!! Och de bästa av allt va att det kändes som om han tyckte de va hur plättlätt som helst :D 
Dock kändes han lite trött i fötterna och va i bommarna många gånger, men de är ju inte så konstigt eftersom han tävlade i söndags :) 
Men för övrigt så kändes träningen bra och givande! Tyvärr så bad jag inte mamma filma övningen när jag hoppade 120 men, men :) 
Nu är vi snart hemma och ska släng ut hästarna i hagen och sen ska jag hoppa in till min säng och sova med ett stort leende på läpparna ^^


Träning med killarna!

Idag är det tisdag och det innebär ju träning! Idag är det Hector och Pasquale som ska åka och jag hoppas på att vi är inne idag eftersom de blir så himla mörkt nu innan kl 8 (då träningen börjar), visserligen finns det lysen på banan men de går alltid sämre att hoppa i mörker eftersom det blir skuggor som kan förvirra hästarna!
Nu ska jag upp till stallet och börja plocka in lite saker i transporten och borsta lite hästar  :)
 

Filmen från Vingåker!

Bilder från Vingåker!

SaraLi va även där och tävlade med Taiyoo

klar för dagen!

Äntligen är vi klara för dagen!
Cicci startade först med Landia i 95cm och fick tyvärr ett stopp, Landia har varit en riktigt kärring hela dagen och inte lyssnat alls, men Cicci har varit en riktig kämpe och ridit jättebra! Sen startade jag med Hector i 95cm och rev andra hindret, men han kändes hur fin som helst!
Sen blev det lite stressigt för Qarmina skulle ut och vi skulle hinna gå banan (vilket vi inte hann iallafall...) på 20-30 minuter, sen startade Cicci igen (100cm) och denhär gången stannade hon inte men hade 3 bommar ner och höll på att trilla av efter hinder nr 3 men satt kvar och red vidare ( ska lägga ut filmen imorgon så kan ni få se hur alla ritter såg ut)! Efter det så starta jag Qarmina i 100cm och jag red på förmycket till ett hinder så vi kom förnära så vi fick 4 fel, men de kändes ändå ganska bra! Jag skyndade mig ut från banan och bytte från Qarmina till Hector och han hoppade verkligen super i 100cm klassen men blev tyvärr flack i bakbenen på hinder nr 2 så hade en bom ner med honom. 
När vi va klara gick vi ner till transporterna och ställde in Hector och Landia först och sen bestämde vi oss även för att ställa in Qarmina eftersom det va ganska många starter i avd. A i 110cm klassen, så då kunde vi ta det lite lugnt en stund :)
Qarmina skötte sig verkligen superbra i 110cm, hon drog inte lika mycket som i klassen innan och hon hoppade superbra! Vi rev dock hinder nr 3 för att jag inte såg avståndet och då lät jag henne bara gå!
Nu är vi iallfall hemma och har plockat in alla grejer från bilarna och transporterna, så nu tänker jag ta ta lång dusch, äta lite mat och sen sova!
Jag lägger ut bilder och film från tävlingen imorgon!
 

Vi är på gång!

Kl är snart 07 på morgonen och hästarna är lastade för en dag i Vingåker! Mamma kör Hector och Qarmina med våran transport och jag kör Landia med Ciccis transport! :D
Taggad som tusan!!!!!!
 

Stallet hela dagen!

Idag har jag bokstavligen varit i stallet precis hela dagen! Jag och mamma red ut imorse med först Landia och Qarmina och när vi kom tillbaka red vi ut med Hector och Pasquale. Vi skrittade alla fyra i skogen och klättrade med dem. När vi kom tillbaka med Hector och Pasquale så släppte vi ut dem, gick in och fikade/käkade frukost och sen gick vi ut till stallet igen för att mocka och göra iordning inför kvällen. När vi va klara med de började jag och mamma att putsa upp ALL utrustning som vi ska ha med oss imorgon... Detta innebar att putsa upp:
  • 3 träna
  • 3 sadlar
  • 3 par skydd
  • 2 bröstor
  • 3 hopplattor
  • 2 par stövlar
Sen packade vi en del också:
  • 3 regntäcken
  • 3 schabrak
  • 4 luvor
  • 2 hjälmar
  • 2 spön
  • 3 svettäcken
  • Vatten
  • Havre
Det är mycket att göra när man ska iväg på tävling med 3 hästar... Men vi tillslut blev vi klara med allt och packade in de i bilarna! Sen hämtade vi hö och spån till transporterna :)
Runt kl 19 plockade jag in Hector och gjorde iordning honom, flätade svans, borstade, knoppade, slängde på ett nattäcke och ställde in honom i boxen! Sen gick jag och hämtade Landia och Qarmina, gjorde ordning Qarmina med flätor och knoppar och ställde in henne i sin box! Jag väntade med att göra Landia tills kl21 för då kom cicci ut och då kunde vi göra iordning henne tillsammans :)
Så nu är allt helt klart och vi har käkat middag, så de ända som är kvar att göra är att sova sju kvart i timmen!
Puss och God natt <3
 

Klar för idag!

Pust, då va dagens sysslor färdiga! Har ridit Hector och Qarmina, Cicci har även varit här och ridit Landia och hjälpt mig att mocka i stallet, gett hästarna vatten och sen har jag även flyttat in alla saker i stallet igen eftersom alla boxar är färdigstädade (orkar faktiskt inte skuta i gången, och kommer inte hinna med de innan alla hästarna ska börja gå in) 
Så nu är det tomt, fint och städat i foderrummet! Älskar att städa i stallet, själva städandet är inte så kul men älskar när det ser rent och städat ut <3
Myste en stund med Doris när jag va klar ^^

Bilder från imorse!

Morgontur!

Kom nyss in ifrån stallet efter att ha släppt ut Landia och Qarmina och ridit ut i skogen/klättrat med Hector! Jag ska snart in till Flen och köpa en hudkräm som jag måste ha till min tatuering och resten av dagen ska nog gå åt att bygga upp läskiga hinder på banan och rida med Cicci :)

  

Den är klar!

Här är min första tatuering :D

Duktig liten häst!

Gick väldigt mycket bättre än förväntat idag, både för mig och Cicci! Landia och Qarmina va hur mjuka och fina som helst och hoppade verkligen super idag! Landia hoppade superduper bra för att ha haft lite halv vila dom senaste två veckorna :D 
Jag fick de tyvärr inte på bild men o en övning så skulle vi hoppa en liten studs, 13 meter fram till en oxer och sen 13 meter till en studs igen, och när Landia kom första gången på den serien (oxern låg på 1.10) slog hon ner frambommen och andra gången bakbommen, men tredje gången va hon minst en meter över hindret och Cicci va ungefär lika högt över Landia! 
Cicci satt kvar och dem kom igen på samma hinder och fick ett superfint språng :D 
Qarmina skötte serien asbra (dock drog hon som vanligt men men) och va väldigt samarbetsvillig idag ^^

Träning!

Är snart på Finntorp med Qarmina och Landia och ska träna för SaraLi :) 
Jag hoppas på att Qarmina sköter sig bättre idag än va hon gjorde på tävlingen och träningen innan dess ;)

Kameraväska

Nu har jag beställt en kameraväska till min nya systemkamera! :D
 

Harvat!

God förmiddag!
Det blev lite ändrade planer nu på morgonen, pappa skulle åka iväg till skjutbanan så jag fick sätta mig och harva istället för att fixa i stallet! Jag kom precis tillbaka för att käka lite lunch och fylla upp vatten till hästarna och sen ska jag ut igen och harva på samma gärde :)
 

Skurat, skurat och skurat!

Jag har faktiskt varit duktig idag! Jag har skurat två boxar (helt själv) och ridit två hästar så nu är jag helt j***vla slut! Skurade Amica och Ladys boxar idag så nu är det bara Pasquales box kvar! :D
Men tänker nog spara den till mamma eftersom det är hennes häst ;) Haha nemen den ska skuras imorgon tillsammans med dom sista krubborna och stallgången, sen är hela stallet klart! Sen borde ju visserligen målas också men de vet jag inte om vi hinner innan hästarna måste börja gå in för från och med Tisdag så ska Hector, Qarmina och Landia stå inne eftersom dom tävlar på Söndag, men tre boxar kan iallafall målas och sen kanske jag får byta boxas när färgen har torkat :)
Men men de får jag se om jag hinner!
Nu ska vi käka mat och sen tänker jag faktiskt sova! Puss och Godnatt <3
(Doris va med hela tiden och såg till att jag skurade ordentligt!) ;)

Hur trött får man va?!

Herregud... jag är så trött i kropp och knopp så de finns inte! Jag har jobbat både lördag och söndag, förmiddagen i stallet och eftermiddagen i cafét, så jag har bara suttit still kanske 20 minuter per dag.... Men men jag klagar inte! De innebär pengar ;)
Igår va jag så trött att jag inte orkade rida så när jag kom hem idag så frågade jag mamma om vi skulle rida så vi va ute med Hector och Qarmina en sväng i djupviken och klättrade lite :)
Qarmina va liiiiiite trött när vi kom tillbaka x'D 
Jag hade tänkt att skura en box idag ochså men de skiter jag i! Får göra de imorgon helt enkelt, nu ska det ätas mat och sen funderar jag faktiskt på att sova så jag orkar skura dom sista 3 boxarna i stallet imorgon :)

Ett pass med Pasquale!

Dagens hästeri fick avsluta med att rida Pasquale på banan! Jag och Andréa håller på att köra lite grundläggade dressyr med honom och jag tror att han börjar att fatta vad som ska göras! Första gången jag satt på honom förra veckan så kunde han inte backa över huvud taget och inte ta galoppfattningar, men nu kan han backa lugnt och fint utan att slå upp huvudet och nu börjar han förstå att han ska fatta galopp på en gång istället för att springa in i den :)
Jag red honom med gummisnodd idag för att slippa ha hans huvud i mitt ansikte och han skötte sin väldigt bra idag! De ska nog gå att få ordning på honom också så vi kan sälja honom nästa år :)
(Bilden är ifrån förra veckan när jag red honom)

Mamma och Qarmina!

Jag och mamma va nyss ute med Hector och Qarmina, skrittade lite i skogen och gick sen till banan och red igenom dem lite! Jag satt på Hector och mamma på Qarmina :)
Tror att mamma tyckte de va lite nervöst att sitta på de lilla trollet ;)

Ny grimma!

Häst och Hund i Flen har supersale idag, imorgon och på lördag, så jag och mamma va inne idag på eftermiddagen för att kolla lite och då hittade jag denna svarta lädergrimma för endast 100:-! Jag har letat hur länge som helst efter en svart lädergrimma med mässingspännen till Hector men aldrig hittat en, men äntligen har han en egen! :D
nackstycket är rakt och remmen över nosryggen, sidstyckena och käkremmen är flätade! Visst är den snygg!

Städar i stallet!

Nu har jag börjat att städa upp i stallet efter sommaren och skurat 3 boxar! Fy va jag inte tycket att de är kul... men men de måste ju göras och det blir ju fint när man är klar :)
Jag skurade två boxar själv först men sen tog jag och mamma en box tillsammans så 3 av 6 boxar är klara och resten ska göras under veckan! 
När vi skurar så blöter vi upp väggarna först med kallvatten från slang och sen hämtar vi en hink men varmvatten och såpa och skurar med skurborste, de är det enklaste och snabbaste sättet att få de snyggt igen :)
"Innan-bilden" är på Amicas box och "Efter-bilden" är på Hectors, lite skillnad eller hur? ;)

Film från strängnäs!

Ny tävling igen!

Nu är Hector och Qarmina anmälda till vingåker den 15 september! Hector till 95 och 100cm och Qarmina till 100 och 110cm! De kommer bli Qarminas andra start i 110 så de ska bli kul! :D
 

Min nya Kompis!

Jag fick en systemkamera av Mamma, Pappa, Andréa, Erik och Calle igår i födelsedagsresent! :D Så nu jävlar kommer det komma upp bilder här på bloggen så de bara skriker om de ;D