Ingen träning!

Tyvärr blev de ingen träning idag med Qarmina pga att det blåser så mycket och våran väg blåser igen på bara en halvtimme eftersom den ligger ganska öppet och då är det inte så kul att åka med transport igenom stora drivor med snö. Plus att pappa inte skulle vara hemma så han kunde ploga upp åt oss. Så vi stannade hemma istället denna vecka, men nästa vecka försöker vi igen. Sen kommer det finnas en reservplan för Sarali ska nämligen börja bygga upp banor i sitt ridhus på onsdagar så kommer vi inte iväg på tisdagar kan vi alltid åka till Sarali på onsdsgar iställer :)
 

en liten bensträckare!

Idag fick både Hector och Qarmina bara en liten bensträckare runt mellanskogen med mig och mamma. Eftersom Hector gick igår så kände jag att han inte behövde göra så mycket idag. Nu ska jag lägga lite mer energi på Qarmina och se till att hon kommer igår ordentligt eftersom vi ska tävla om en månad och Hector ska inte tävlas förens en och en halv månad, så kommer ta det lite lugnare med honom och köra lite hårare med Qarmina :)
Jag och Cicci påt ävling i sommras

Clinic för Lisen Bratt Fredricson!

Idag har jag varit med på träning och förläsning för Lisen Bratt Fredricson! Det var en mycket lärorik, rolig och spännande dag. Jag red i första gruppen (unghästgruppen) med Hector oc jag tyckte att det gick ganska bra. Jag fick lite tips och råd på hur jag skulle förbättra min ridning och även inspiration till hur jag ska lägga upp min träning/tävling. Sen fick jag faktiskt lite skäll av Lisen också... min sadel är nämligen för trång för Hector så jag ska från och med nu rida med pad på honom så sadeln inte ligger och trycker honom på manken. Jag har en pad hemma som jag ska pröva men räcker inte den så måste jag köpa en ny som jag kan ha ilägg i så sadeln kommer upp lite mer. Men annars fick jag mest konstruktiv kritik och hon tyckte att han va en ganska fin häst. 
Efter att vårat pass va klart fick vi lunch och så kollade vi på när den andra gruppen (dom äldre hästarna) värmde upp. Medan mamma åkte hem med Hector så stannade jag kvar och kollade på när dom andra red och tog även till mig tipsen som Lisen gav till ryttarna. Dom fick såklart göra lite mer avancerade saker eftersom alla de ekipagen hade gått över 130, men de va väldigt roligt att se :)
Efter att tränignen va klar så åkte vi till Häst och Hund i Flen för att lyssna på en föreläsning av Lisen. Hon berättade hur hon hade kommit in i hästvärlden och hur hon hade gått till väga för att bli så framgångsrik som hon är idag och hur hon hade träffat Peder och så vidare. De va en väldigt bra föreläsning och jag fick mycket inspiration och "aha"-upplevelser på hur jag kan förbättra olika saker. 
De va en bra dag med andra oda. Här är lite bilder från dagen:
 

Noggrann putsning!

Har stått hela eftermiddagen och putsat upp min utrustning tills imorgon då jag sak på clinic för Lisen Bratt Fredricson. Jag har nog inte putsat mikna saker på hela vintern så de va ju ganska skitigt om vi säger så. När jag putsar min utrustning så är jag väldigt noggrann. Jag börjar med att tvätta av allt med lädertvål, sen tårkar jag av lädret med en handduk och sen smörjer jag in det med läderfett. Jag ser till att de inte är gammal intorkad svett kvar eller gammalt fett från förra putsningen. Sadeln brukar jag bara smörja in med fett för jag tycker inte att den blir så sitig. Skydden tvättar jag oftast i tvättmaskinen några dagar innan dom ska användas (så dom hinner torka) och dagen innan dom ska användas drar jag bara av dem med en trasa och sen torkar av dem med en handduk. Jag ser nästan alltid till så all min utrustning ser ren och fräsch ut när jag ska iväg någonstans för ser man ren och hel ut ser man även mer proffsig ut ;)
 

Tävling på G!

Har anmält mig och Qarmina till årets första tävling! Och det är inte en hopptävling utan en dressyrtävlingar. Den 23:e februari åker vi till Mariefred och startar en L:B1. Som förövrigt är de lättaste programmet enligt mig (och säker många andra) de är inga övergångar till skritt mitt i travmomenten, ingen fri skritt och inga sidoförflyttningar eller förvänd galopp! Bara skritt, trav och galopp helt enkelt och inte så mycket att komma ihåg :)
Men iallafall årets första tävling är på gång och sen kommer inte nästa tävling förens den 8 mars med Hector i Eskilstuna (och kanske Qarmina om hon kan sköta sig) 


Skogen är mitt paradis!

Imorse och igår morse va jag ute i skogen men både Hector och Qarmina, även fast de va lite kallt så är skogen mitt paradis. Jag skulle verkligen inte kunna rida endast på banan och strutta runt, I need my forest!! 
Som jag har skrivit tidigare så kommer jag bara köra kondition med syskonen så dom orkar med alla träningar och tävlingar som ligger framför oss.

Hur kan man inte gilla skogen liksom :D

Seg som tusan!

Träningen idag gick inte så bra... Jag va seg i hela kroppen efter att ha jobbat fulla dagar 3 dagar i rad och Hector har inte riktigt samma kondition som han hade i höstas så han hoppade flackt och dåligt. Så då höjde SaraLi en oxer så han skulle blu tvungen att ta i lite men istället så hoppade han rakt in i den och drog med sig bommarna och de va bra att han gjorde de för när jag hoppade om oxern så va han minst 30 cm över. Han blir ju tyvärr lite lat när han känner att han inte behöver ta i så mycket och då känns de inte som om han hoppar utan mer som om han är fast i marken, men efter att han slog i ordentligt så skärpte han sig, och vissa hästar behöver de ibland som en liten påminnelse att man faktiskt ska hoppa ÖVER hindren och inte IGENOM dem :)

Trött i kroppen!

Äntligen hemma efter en lång och utmattande helg. Började med att jobba i Sparreholm i lördags och efter jag va klar där, åka till föreningsgården i Vadsbro för att servera. Som tur va fick jag åka hem tidigt därifrån så jag kunde få sova ordentligt innan jag skulle upp till Stockholm på söndagen för att vara med och jobba i köket på idrottsgalan! Det va väldigt jobbigt (speciellt för ryggenoch fötterna) men väldigt roligt och får jag chansen åker jag gärna upp igen och jobbar! Söndagen va det bara förberedelser inför galan och på måndagen fixade vi alla tallrikar till servitriserna och jäklar i min lilla låda vilket tempo man måste ha! Sammanlagt skulle 2200 st tallrikar ut till gästerna! Men som sagt de va kul även fast de va väldigt mycket att göra :)
Men nu är jag äntligen hemma i min underbara säng igen och tänker sova! 
Godnatt <3

Ut i mörkret!

Har kört lätt kondition med Hector och Qarmina nu på eftermiddagen. Jag galoperade dom lite i skogen och gjorde samtidigt lite lösdörande genom att böja dem till både höger och vänster. Eftersom dom blev vaccinerade igår så tar jag det lite lugnt med dem.
Bästa syskonen!
Sen ska jag be om mamma kan rida ut med antingen Hector eller Qarmina under de tre följande dagarna för jag kommer knappt vara hemma. Imorgon ska jag jobba i Sparreholm till kl 16 sen ska jag direkt åka och servera på en sittning i vadsbro och efeter de hem och sova sju kvart i timmen. På söndag morgon ska jag vara i nyköping 7.30 på morgonen för att åka med min kusin till Stockholm och vara där tills på måndag kväll för att vara med och göra iordning inför och servera på Idrottsgalan! :D
De ska bli riktigt kul och lärorikt och få vara med om detta! de kommer bli långa dagar och kanske inte så mycket sömn, men de får jag stå ut med! :)
 

Vaccination!

Då va hästarna vaccinerade för iår.  Alla hästarna skötte sig super, Amica blev dock spänd och for undan men Anders (veterinären) va så snabb så hon lugnade ner sig fort igen. Sen trodde jag att Hector skulle reagera eftersom han har gjort de tidigare år, men han skötte sig super! Landia, Qarmina och Lady va jag inte orolig över alls för dom har alltid skött sig bra med veterinären. 
Nu är det iallafall avklarat så nu kan tävlingssäsongen dra igång! :)

Easyboot!

Vi har börjat fundera på att köpa ett par hovboots till Qarmina eftersom hon jämt trampar av sig sina skor bara några dagar efter skoning. Så jag har kollat runt lite och igår på träningen såg jag att en av mina träningskompisar använde en boot på sin häst eftersom den hade tappat en sko, och då slog de mig att jag kan använda boots på Qarmina i hagen för att förhindra att hon trampar av sig skona hela tiden. De boots jag har kollat på nu är Easyboot Epic:

Det är engummisko som sitter runt hela hoven och sedan har den ett extra spänne så den inte ska kunna åka av så lätt. Jag ska få låna en boot av min ridkompis för att kolla storlek till Qarmina och sedan ska vi beställa hem ett par boots, broddar och monteringsverktyg till broddarna för då kan Qarmina gå med dem ute året runt.  

Klorna fixade!


Idag va jag med cicci och fixade naglarna, blev så himla nöjd :D

Årets första träning!

Nu är äntligen träningarna på Finntorp för SaraLi igång igen! Idag va de jag och Cicci som red och vi harem ed oss Landia och Qarmina. Vi började med en uppväning över lite bommar och fokuserade mest på att rida hästarna på yttertygeln. Sen gick vi över till att hoppa på en 8:a över hela ridhuset och både Landia och Qarmina skötte sig riktigt bra :)
Efter de gick vi över till att hoppa en serie som inledde med en tvåhinders-studs, ett galoppsprång, en oxer, ett galoppsprång och avslutades med en tvåhinders-studs. Vilket va en jättebra övning för både Landia och Qarmina som måste komma ihop och hoppa upp sign mer. Sist avslutade vi med att hoppa en liten bana och båda hästarna skötte sig jättebra :)
De va en bra start på tränings/tävlingsåret 2014 ^^
Bild från sommaren 2013, fotograf Linnea Philipson

Hemma igen!

Nu är jag äntligen hemma igen och har fått pussa lite på mina älskade hästar! Jag hade de jättekul i åren tyvärr så rådde de snöbrist så åkningen va ju sådär... Men men vi gjorde de bästa av situationen och åkte iallafall. 
Vi åkte kl 5 i söndagsmorse och va uppe i Åre runt kl 14.30, så första dagen åkte vi inget i backarna utan vi pt en lite tidig middag och hoppade ner i sängen för att vakna pigga morgonen efter. 
På måndagen va jag och Fanny ute i backen runt 9.30 (liftarna öppnade nämligen då) och vi började med att åka lite fel så vi hamnade i en lift som jag trodde vi behövde ta för att komma upp till toppen men de redde ut sig och vi kom till rätt lift tillslut. Tyvärr va de väldigt isigt i backarna och väldigt mycket folk så de blev snabbt uppåkt, men har man tagit sig upp måste man ta sig ner. Påvägen ner så blev jag påkörd av en liten unge som bara åkte rakt ner som en kanonkula... Han åkte rakt över min bräda så den låste och jag trillade med knäna rakt på en isfläck... Men men de va bara att åka vidare, och fram mot kl 15 åkte vi hemåt eftersom liftarna stängde då. Jag lagade mat på kvällen och sedan gick vi och la oss. 
Tisdagen va vi lite sega ut så vi va inte i backen förens kl 11 ungefär men vi hann med mycket åkning iallafall, och tisdagens åkning va faktiskt den bästa av alla dagarna. Vi åkte tills liftarna stängde och sem va de ju bara att åka hem och gör sig iordning inför kvällens festligheter eftersom de va nyårsafton! Jag och Fanny bastade en lång stund och gjorde oss sedan iordning. De va väldigt mycket fyrverkerier i Åre vilket va riktigt häftigt faktiskt :)
På onsdagen sov vi lite längre också och av väl ute i backen runt 11 då också. Denna dag va åkningen sämst, de va bara en massa isfläckar och jag som inte ville trilla och slå mig fick åka riktigt sakta nerför backarna (åker ju snowboard och kan åka men är inte den bästa på de så ville ta de lugnt). Vi åkte hem och vilade en stund, gjorde iordning middag och sedan gick jag, Viktor, Fanny och Rasmus ut på krogen och festade sista kvällen! Go hard or go home liksom! Vi åkte hem ifrån krogenrunt kl 2 och däckade totalt i sängen. 
Kl 7 dagen efter gick vi upp och packade klart alla våra saker, städade stugan och runt kl 8.30 satte vi oss i bilen för att åka hem. Vi rullade in i Stigtomta kl 18.30 och då kom pappa och hämtade mig så jag va hemma igen runt kl 19, åt middag och sen däckade jag i sängen :) 
Här är några bilder från Åre: