Lite stolpe ut, men va gör de!

Idag har verkligen varit en jättebra dag för Cicci och Landia! Även fast det inte blev några nollor så hoppade de superfint inne på banan och jag tycker verkligen de ska vara nöjda med sina ritter! :D
I 90cm klassen fick de en rivning på hinder 4 pga att Landia blev lite flack i bakbenen men hon hoppade superfint hela banan så de lilla petet (tycker jag) inte gjorde nånting! :)
I 100cm klassen va de inte i en enda bom men fick tyvärr ett stopp på hinder 6 av någon anledning, så det har varit en lite "stolpe ut"-dag för Cicci och Landia idag men jag tycker verkligen de ska vara supernöjda! Även om det är lite irriterande med en fjantrivning och ett fjantstopp så får man tänka att man inte kan vinna jämnt :)
Nu ska vi åka hem och slänga ut den lille hästen i hagen och sen dra in till Flen och käka lite Pizza!
För att inte åka hem helt tomhänta så köpte vi två stycken tunna nättäcken! Ett som Landia kan ha och ett som Hector/Qarmina kan ha! Snygga va! :D

Vi är på plats!

Nu är vi tillbaka på Sundbyholm igen med Landia och Cicci! De håller just nu på att rida fram lite på travbanan och ska snart gå in på framhoppningen! Landia ser mjuk och fin ut så hoppas att allt går vägen idag! :)
Snyggt ekipage eller vad! ;D

Vilken kille!

Hector har verkligen varit en kämpe och ängel idag! har har skött sig superbra i både ridning och hantering och i transporten! Kanske borde börja åka med bara honom oftare ;)
I 100cm klassen fick vi tyvärr två rivningar på hinder 1 och 2 men han hoppade verkligen super och det va bara bakbensfel så de gör ingenting alls tycker jag :D
Han överhoppade sig dock en del men han kom verkligen perfekt in på alla hinder så att han hoppade typ en halvmeter över gör ingenting, är så stolt över min lilla prins! <3
Nu ska vi åka hem och släng ut honom i hagen och sen tänker jag lägga mig i sängen och vila innan nästa häst skall göras iordning för tävling! Imorgon åker vi tillbaka till sundbyholm för Cicci och Landia ska starta 90 och 100 då :)
Min kompis Jessika har även varit med idag och hon har fotat med sin systemkamera och så fort jag får bilderna så kommer jag lägga upp dem på bloggen :D
 

Prinsen!

Bästa rundan på länge! Är nu klar med 90cm klassen och han hoppade verkligen super! Hade dock en bom ner men äsch va gör de om han hoppar så jävla bra! :D
Han kom verkligen perfekt på alla hinder förutom ettan där han kom lite nära och han kom även perfekt på de hindret han rev men de blev ett litet bakbensfel och han är ung så de gjorde absolut ingenting <3

Vi laddar!

Nu är Hector klar för morgondagens tävling! :D 
Bilen är packad, transporten är fixad och hästen badad/putsad! :)
Detta blir den första tävling jag åker på utan en vuxen som sällskap/groom! Hur skall detta gå?!?! Äsch de kommer nog gå bra, jag har vanan ock rutinerna inne och så har jag Julia med mig som hjälp så de ska väl lösa sig ;)
Nu hopar jag ner i sängen och sover sju kvart i timmen för jag måste gå upp runt kvart i 6 och åka vid 6.30, vill ha gott om tid eftersom de är första gången jag åker själv :) 
Puss och godnatt <3
 

Kondis är jobbigt!

Dagens kodotions-pass med Hector va jobbigt för lille prinsen :)
Eftersom de är så torrt väder så dammar banan som tusan och då är det inte så kul att rida på den, så då galopperar jag hästarna på trädan istället där de inte dammar så mycket och det är väldigt bra konditionsträning för dem :)
Hector skötte sig super och lyssnade jättefint för både hand, säte och skänkel, men jobbigt som tusan för honom ;)
Imorgon blir de jobb igen vilket innebär att gå upp kl 6 och när jag kommer hem ska jag tvätta bilarna och ta ut Hector på lite styrketräning :)
Nu säger jag puss och godnatt för idag <3

från i onsdags!

Onsdagsträning för SaraLi!

Träningen blev omlagd tills ikväll (som jag skrev i förra inlägget) och de är jag och cicci som har tränat idag! Hector kändes riktigt bra! Vi började med en övning som bestod av en bom som låg 5,5 meter från ett räcke, avståndet va menat att få hästen att korta upp sig och börja tänka själv och det verkade som om Hector verkligen förstod va som skulle göras :)
Efter de hoppade vi bana och Hector kändes verkligen superfin genom hela banan! Han kunde till och med gå av stort några gånger vilket han annars ka tycka är lite läskigt! Men han skötte sig super och fick mycket beröm! :)
För Landia och Cicci gick det väl lite mer sådär, Cicci tyckte att Landia va seg och hon käftade emot, slog med huvudet och bet tag i bettet, men de fick några riktigt fina språng och med lite mer konditionsträninge så komemr det gå super för dem nästa vecka (ska lägga till att även jag och Hector måste träna kondisen) :D
Mamma har filmat de hela så den kommer upp så snart som möjligt :)
 

Jobb 7 dagar i rad...

Fy va jag är trött! Har jobbat sen förra tisdagen och gått upp kl 6 varje morgon så de ska bli skönt att få lite sovmorgon imorgon! :)
Så ikväll återvänder jag till mitt sociala liv med mina vänner och chilldricker lite med dem! Och njuter av 3 dagars ledighet för på lördag är det dags att pallra sig upp kl 6 igen för att åka till jobbet...
Men men work=cash så de är bara att jobba på!
Har inte riktigt orkat att skriva under dessa dagar för att jag har varit så himla trött efter jobbet men nu ska jag försöka komma tillbaka på banan igen :)
De är ingen träningen ikväll så SaraLi ska på en Pay and Jump så träningen är omlagd till imorgon istället, vilket blev helt perfekt för Cicci för då kunde hon vara med och träna (både hon och jag ska ju tävla nästa vecka på Sundbyholm - Summergames) :)
Bilder från jobbet när jag har min lunchrast ^^

Varit upptagen och trött....

Har inte riktigt orkat/hunnit men nu är jag ikapp igen! :D
 

115!

Fyfan va min kille kan alltså! :D
Han slog sitt personbästa idag med att hoppa trippelbarr på 115cm! och de kändes som om han inte ens tyckte att de va jobbigt! Längtar till han ät tillräckligt mogen för att börja hopp stora klasser! :D
En liten film! ;)

träning 16 Juli

Bättre än förväntat!

Hector gick faktiskt ganska bra idag! De va jag som va lite "off-beat" eftersom inte jag heller har tränat på två veckor, men är nöjd ialla fall :)
Vi började lite halvtaskigt men på slutet gick de mycket bättre när jag fokuserade lite mer och red på :)
 
 

Jobb hela veckan, men inte idag!

Jag ska jobba nästan hela denna vecka men inte idag och de sköna är att jag bara jobbar halvdagar! så slutar kl 11 och har hela eftermiddagen fri ;)
Men på lördag och söndag ska jag jobba fulla dagar igen! kanske kan få till ett litet cashflow :D
På schemat idag står det träning för SaraLi med Hector och Pasqule så vi får ju se hur de går eftersom Hector inte har ridits på två veckor! Har inte så stora förventningar om vi säger så x)
Skriver ikväll hur de gick och lägger upp film så fort som möjligt :)
 

Sista dagen!

Idag är sista dagen i England! Om ca 1,5 timme ska vi åka mot Manchester Airport för att flyga hem till Scerige! Vi har verkligen haft ett par underbara dagar (men alldeles för varma), men som man säger: "
Borta bra, men hemma bäst" ;)
Middagen igår va verkligen jätte god! Vi åt rostbiff med hasselbackspotatis, bönor och svampsås (MUMS!) och till efterrätt fick vi en annan variant på Marängsviss som va gjord på grädde, maräng, jordgubbar och hallon! Den va verkligen supergod! <3
Men nu ska jag packa de sista sakerna så jag inte glömer nått! 
Planerna för när jag kommer hem är att jobba... Ska upp kl 6 på måndag morgon, och vi landar i skerige runt kl 12 på natten och har 2 timmar hem från Stockholm... kul liksom! Men men de innebär ju pengar så de är bara att gå upp...

Stor middag!

Idag har min Fatser (Lotta) planerat en stor middag och vi har fixat istortsätt hela dagen med att duka, laga mat och städa :)
Men vi har även satt upp en badmintonplan på gräsmattan utanför huset så de har blivit en hel del spelande i den stekade solen, vilket va sådär men de va bara att stå ut för badminton är ju kul ;)
Vi kommer vara 12 personer till middagen:
  • Jag
  • Mamma och Pappa
  • Lotta och David (mina gudföräldrar/faster och farbror)
  • Samantha (Min kusin, syster till Graeme)
  • Graeme Helen och Jessika (Min Kusin, hans fru och barn)
  • Matt och Julie (Min låtsasKusin med Fru)
  • Jenn ( Helen's mamma)
  • Ilene (Lottas vännina)
Så vi kommer bli en hel del :)
Jag har precis fixat klart mig och ska nu gå ner och hjälpa till med de sista! Skriver om middagen imorgon när jag vaknar :)

Dag 2!

 Hallå från England!
Idag har jag, mamma, pappa, Lotta och David varit i Chester för lite shopping och lunch! De va helt okej, men de va så J*vla varmt så jag trodde att jag skulle få brännskador xD
Men anyhow, vi gick längsmed "the town wall" och "turistade" lite och påvägen hittade vi en jättetrevlig liten pub där vi stannade för lunch! Jag åt en kycklingmacka med "chunky chips" och de va riktigt gott :)
Sen gick vi in mot centrum för lite shopping och jag hittade faktiskt ett par riktigt snygga skor! :D
Inte så hög klack men väldigt stilrena och klassiska :)
Efter shoppingen (och window-shopping) åkte vi till Cheshire Oaks, som är ett jättestort shoppingcenter där dom har outlet på märkeskläder! Men såklart hittade jag inget som jag tyckte va både snyggt och billigt (är lite snål av mig) (A)
Sen åkte vi hem och svalkade av oss innan middagen, det blev en fiskgratäng med potatis och böner (mycket gott) och nu sitter jag i sängen och ska snart sova, så säger puss och godnatt! <3
Bilder från dagen!
Från Chester Town Wall!
Från Puben! (sista bilden är damtoaletten på puben!!!!)
Avslutade dagen i Chester med en glass ;)

Första dagen i England på 5 år!

lovade att skriva när jag kom fram men jag glömde bort lite (a)
Men iallafall, vi lämnade Arlanda vid ungefär 11.00 och va framme 2 timmar senare! Vi flög till Manchester och när vi kom fram så hittade vi våra väskor riktigt fort faktiskt (till min förvåning)! Vi hittade min gudfar David och åkte hem till deras hus! :)
På eftermiddagen tog vi det lite lugnt och gick ut på en promenad med deras hund Poppie, och påvägen tillbaka träffade vi på en bonde som pappa såklart stanna och pratade med... Men nu är vi iallafall tillbaka och ska snart äta middag (de blir Curry!!!!!!) 
Sen ska jag sova så säger godnatt redan nu! Puss <3
På bilden (från vänster): Pappa, Mamma, Lotta och David!

Mot Arlanda!

Sitter nu i bilen påväg mot Arlanda med Mamma och Pappa! Ska bli så kul att få träffa engelska släkten igen! <3
Jag ska försöka sova lite i bilen så tiden går lite fortare ;)
Skriver igen när jag har landat och är uppackad hemma hos mina gudföräldrar ^^
 

Passet uthämtat, packning kvar!

Nu har jag hämtat ut mitt pass och nu ska jag oanamma handla lite innan vi åker hem för att packa inför resan till England :) 
Vi ska åka hemifrån kl 06.00 imorgonbitti och planet ska gå runt 10.40 och vi flyger ifrån Arlanda! Sen stannar vi tills söndagkväll kl 18.00 och planet går 20.30 ifrån Manchester airport! :)
Mina dagar i Gnesta va helt underbara och de är allt jag tänker säga för resvillfor ni veta senare ;)
När jag kommer hem ska jag rida både Hector och Qarmina eftersom dem inte har blivit rundan på en vecka... Så även dom har fått lite långhelg och sen får dem ju 4 dagar till eftersom jag åker till England, men sen ska jag sätta igång dom ordentligt igen :D
Min långhelg blev inte riktigt så lång som jag trodde för jag ska jobba förmiddagar hela nästa vecka pga förliste personal i stallet men jag har iaf lyckats få tisdagen ledig :) 
Så jag kommer jobba måndagen och onsdag till söndag, men men de innebär ju pengar så jag klagar inte ;)

Snart låååååånghelg!

Snart går jag på långhelg! :D 
Jag jobbar inte körens om två veckor igen och de ska bli ganska skönt! Även om jag bara jobbar helger så är de skönt att inte behöva jobba ;)
Allt är klart på jobbet och jag ska fräscha upp mig lite för att åka till Gnesta i några dagar vilket ska bli skönt <3
Kommer inte blogga under dom dagarna så vi ses igen på onsdag ;) 
puss hej <3

Tillbaka till verkligheten!

Sitter just nu på jobbet och käkar lite lunch efter att ha plockat in alla hästarna eftersom de är så förbannat varmt och bromsarna är förjärvliga mot hästarna! 
Jag hade ett par underbara dagar i Göteborg med extrafamiljen och de är en resa jag sent kommer glömma! Men verkligheten kallar så de va dags att gå tillbaka till vardaglivet! Jaså jag jobbar idag och imorgon, sen åker jag till Gnesta tills på onsdag och tillbringar några dagar där ;) 
På onsdag åker jag direkt från Gnesta till Katrineholm för att hämta upp mitt pass för på torsdag morgon åker jag, mamma och pappantill England för att hälsa på mina gudföräldrar! :D 
Men nu ska jag njuta av min lunch och försöka svalka av mig lite, jag tycker verkligen inte om denna värme... De är för varmt för min smak :(

4-5 timmar hem!

Sitter nu i bilen påväg hem ifrån Göteborg! Våran vistelse är slut och jag är mycket nöjd med denna tid jag spenderat här :)
Idag har vi kollat på handboll (de är Partille Cup i Göteborg och vi kollade på Nyköpingskillarna) sen drog jag, Fanny och Mia ut på stan där jag hittade lite fynd ;)
Sen satte jag och Fanny oss på espresso house och drack varm choklad och kaffe, och när vi fick syn på en man i 40/50års åldern iklädd string (ja de va synligt så hela Göteborg kunde ha sett de) så gick vi snabbt därifrån! x)
Vi gick ner till handbollen igen och kollade på killarna och nu sitter vi i bilen! Saknar faktiskt hästarna lite och mamma och pappa <3

Liseberg!

Dagens vistelse på Liseberg va verkligen askul! Jag va där med min "lillasyster" Fanny och vi va där i ungefär 5-6 timmar :)
Vi började med att åka Tåget och fyfan va de pirrade i magen! Sen åkte vi Balder och jag va lite rädd för att banan skulle gå sönder (eftersom hela banan är gjort av trä) men vi klarade oss och shit va jag tyckte de va kul :D
Efter de åkte vi flume ride, kanonen, spinrock, sagoslottet (bara för att liksom) och gong-gongen (vet ej vad den heter egentligen) :)
Sen spelade vi en del och till min förvåning så vann jag två kg mjölkchoklad! De roliga är att jag knappt äter choklad så kommer nog ge bort nästan allt x)
Just nu sitter jag och Fanny på hotellrummet och bara chillar innan vi ska äta middag med föräldrarna :)

Första dagen/natten!

Godmorgon allesammans! Har precis vaknat upp på hotellet och har faktiskt lyckats sova ganska bra!
Gårdagen va ganska lugn, vi kom fram till hotellet runt kl 15 och checkade in! När vi hade kommit in i våra rum så gick jag och min älskade "lillasyster" Fanny på stan och shoppade en sväng :)
Jag hittade en jättefin väska, typ en overnight bag, och sen fixed jag naglarna, som jag förövrigt blev väldigt nöjd med :D
Sen gick vi tillbaka till hotellet för att invänta föräldrarna så vi kunde gå och käka! Vi åt på en liten restaurang Som va jättemysig och maten va verkligen supergod! Jag åt pasta med kyckling och currysås och drack en cider till :)
Efter maten gick vi tillbaka till hotellet och tog en drink i baren innan vi gick upp och la oss :)
Idag står det Liseberg på schemat!!! Men innan dess ska det bli frukost ^*

Mot Göteborg!

Sitter just nu i bilen tillsammans men extrasyster Fanny och extraföräldrarna påväg mot Göteborg! :D Vet bara att vi ska gå på Liseberg imorgon men annars vet jag ej vad vi ska göra x) vi lämnade precis Mjölby där vi stannade på McDonalds och käkade lite lunch så de är en bit kvar om vi säger så, och min bakdel kommer värka som tusan när vi kommer fram x) Men men jag klagar inte! Ska verkligen njuta av dessa dagar och bara ta de lugnt och ha kul ;)
 

Träning med Amica och Landia!

Gårdagens träning med Amica och Landia gick hur bra som helst! Amica Tyckte att det va jättekul att få hoppa på riktigt igen och hon varken stannade eller rev en enda gång! Tänk att vi fortfarande kan efter två! :D
Jag valde att ha med Amica för att ungehästarna gick dressyr dagen innan jag hade tävlat i helgen så tänkte jag att dom kunde få lite vila :)
De såg fint ut för Cicci och Landia och på slutet så va Cicci lite tuff mot henne och la upp tempot och då hoppade dem jättefint! Cicci va mer nöjd denna träning än hon va med förra, då Landia faktiskt lyssnade lite mer igår än förra veckan :) 
Mamma har filmat hela träningen (som vanligt) och här kommer en bild och en film ^^
 

Tisdag innebär träning!

Idag är det tisdag och det innebär träning, men idag ska varken Hector eller Qarmina få åka med eftersom jag vill att dom vilar lite från hoppningen! Så idag ska Landia och Amica få åka med :D
Detta blir min första riktiga hoppträning med henne på ungefär två år och jag är så taggad så de finns inte! Jag ska be mamma filma så ni får se hur det går för oss ikväll ;)
Både Amica och Landia har fått stå inne under dagen för att dom ska vara lite pigga och glada ikväll! :D